Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Frelse efter 11 år

Populær
Updated
Frelse efter 11 år
Frelse efter 11 år
Frelse efter 11 år
Frelse efter 11 år
Frelse efter 11 år

Pain of Salvation var i god form, da de gæstede Studenterhuset i Aalborg og leverede deres første koncert i Aalborg i 11 år.

Titel
+ Cryptex
Dato
16-03-2012
Trackliste
Softly She Cries
Ashes
Linoleum
The Deeper Cut
1979
To The Shoreline
Iter Impius
Chain Sling
Perfect Element
Stress
Kingdom Of Loss
Healing Now
No Way
Koncertarrangør
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
4

En noget aparte aften for undertegnede, der normalt befinder sig i en helt anden boldgade genremæssigt. Men det er altid godt at få udfordret sit musikalske verdensbillede og med et navn som Pain of Salvation var det ret sikkert, at det ikke ville gå helt galt, trods alt.

Opvarmningen kom fra Cryptex, der bestemt også var en kryptisk størrelse. En trio, der bestod af en guitarist, en trommeslager og så en multikunstner, der varetog opgaverne bag keyboard, mikrofon, bas, mundharmonika, tamburin og diverse andre mere eller mindre aparte instrumenter. Et meget improviserende og eksperimenterende orkester, hvis musik var intim, fint bakket op af en indlevende forsanger/multikunstner, der gerne ville have publikum med. Der var enkelte elementer i eksempelvis den afsluttende 'Grief and Despair', der gjorde, at man kunne rocke lidt med og de mange varierende sangopsætninger gjorde, at det aldrig blev kedeligt. En finurlig oplevelse.

Hovednavnet tiltrak så en del flere mennesker i salen, hvor kvotienten var aldeles mere politisk korrekt, end den ellers er ved en gennemsnitlig metalkoncert. Overraskende mange kvinder var blandt publikum. Der blev da også jublet stort blandt det dedikerede publikum da Pain of Salvation gik på scenen. Det her havde de ventet 11 år på!

For det er nogle år siden Pain of Salvation senest har gæstet Aalborg og Danmark. Det ved bandet også godt selv og siger fra scenekanten, at de er glade for endelig at være tilbage. De sætter i 'Softly She Cries' og går så i gang med deres progressive rock 'n' metal, som jeg vil tillade mig at kalde deres musik. Der er ingen tvivl om, at deres store variation i deres musikalske udtryk gør, at de appellerer til så forskellige grupperinger. Alt lige fra den hårde kerne af metalmiljøet, som jeg møder hver gang, der er tung tråd i Aalborg til mere "normale" mennesker var mødt frem denne aften. Og alle sang med! Der var en meget dedikeret kerne, som kunne hver en tekstlinje udenad og gjaldede med fra første strengeanstrøg til sidste bækkenslag.

Forsanger Daniel Gildenlöw var da også i godt humør. Med bare tæer førte han publikum gennem deres bedste materiale, og det var specielt da den rolige '1979' fra det seneste album 'Road Salt Two', at koncerten for alvor kom i gang og stemningen løftede sig. Derefter var det som om det var hit på hit, for publikum jublede lige begejstret hver gang de første toner fra en sang kom ud af monitorerne.

Bandet interagerede godt med publikum og de havde valgt, at trommeslageren var placeret helt ude til højre på scenen og nærmest på kanten ud til publikum. Det betød, at ikke bare forsangeren, men også trommeslageren kunne kommunikere med publikum under og mellem numrene.  Pain of Salvation var i god form, både humørmæssigt og musikalsk. Koncerten havde da også trukket prominente folk i musikmiljøet helt op fra Aarhus, hvorfor det var klart, at denne koncert var ventet med længsel og heldigvis fik folk det, de kom efter.

Jeg kvitterer med fire stjerner for en god aften på Studenterhuset med en anderledes oplevelse end jeg er vant til. For de dedikerede fans kan vi kun håbe, at der ikke skal gå 11 år før de igen svinger forbi Danmarks metalhovedstad.