Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Det alvorlige rock-gen

Populær
Updated
Det alvorlige rock-gen
Det alvorlige rock-gen
Det alvorlige rock-gen
Det alvorlige rock-gen
Det alvorlige rock-gen
Det alvorlige rock-gen

Bombus stod for en dygtig levering af den klassiske heavyrock på Pandæmonium-scenen lørdag.

Kunstner
Dato
25-06-2016
Forfatter
Karakter
4

Gøteborg-bandet Bombus havde to solide plader og en Roskilde-optræden i ryggen før besøget på Pandæmonium-scenen, hvor de var programplaceret få minutter efter hjemlige Helhorse. Det krævede en solid strækmarch for at nå begge dele, og måske derfor var der en anelse tomt foran scenen. Bombus lod dog til at være ganske ligeglade, selvom de fortjener flere i publikum end de fremmødte.

Ikke fordi Bombus gør noget som helst genialt i sangskrivningen, men deres melodiske og beskidte beton-heavyrock er yderst virkningsfyldt og stoppet med fængende fraser der hæver dem et godt stykke over gennemsnittet. Som de også beviste, da de for nogle år siden besøgte et ret tomt Beta på Amager, så er det et band, der leverer varen med rigelige portioner spilleglæde og attitude og et uimodståeligt antrit til at komme ud over scenen. De har med andre ord det der svenske rock-gen, som lidt for ofte savnes i danske bands. De udtrykker, at de virkelig mener deres musik alvorligt. 

Det var også tydeligt, at de straks fik fat i publikums opmærksomhed – også de nye bekendtskaber. Iført en klar og rivende rå lyd og med riff og virile vokaler, der sætter sig i første forsøg, var det nærmest en let opgave for de fire svenskere at få fat i folk. Bombus kunne uden problemer køre et stærkt sæt hjem. Ikke på rutinen, men på et voldsomt drive både visuelt og i lydbilledet.